A bevásárlókosara jelenleg üres.

VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK:

Köszönöm a gyors szállítást, megelégedettséggel tudatom, hogy már felszereltem a hétvégén és jól működik a redőnyük. Másoknak is fogom ajánlani cégüket, mert valóban mindent megkaptam amit el akartam érni.
Tisztelettel

Szabó László


Köszönöm a szép és precíz, pontos munkájukat! Valamint a gyors kiszállítást! Szúnyoghálók a helyükön!
Köszönettel:

Oláh Mária, Ócsa

Oldalainkat 39 vendég böngészi
Redőnyalkatrész.hu Segédletek Reluxa felszerelése

Kedves Vásárlóink!

December 18.-tól január 8.-ig telephelyünkön téli szabadság miatt átmenetileg leáll a gyártás és a szállítás.

Ez idő alatt leadott megrendelésekhez január 8.-án tudunk hozzá kezdeni.

Köszönjük megértésüket!


Reluxa mérése

 

A reluxákat belső árnyékolóként használják. Az ablakra is mérhetjük, több szempont alapján.


Elsőnek azt kell figyelembe venni, hogy milyen ablakunk van.

1. Nyíló ablak:

Ha esetleg régi gerébtokos fa nyíló ablakunk van a T alakú kilincsel, a reluxa szélességét mérhetjük a nyíló szárnyra is. Elegendő mind két oldalt 1-1 cm-el nagyobbnak lennie mint az ablaküveg. A magasságnál számolni kell a 2,5 cm-es karnissal. Így tehát be kell takarnia az ablaküveget, valamint túl kell érnie a tetején 2,5 cm-el. Ha nem szeretnénk, hogy libegjen ablaknyitáskor válassza a feszített kivitelt. Plexipálcás, vagy normál bowdenes reluxa egyaránt ajánlott ilyen típusú ablakokhoz.

2. Nyíló – bukó ablak:

Ez az ablak leginkább műanyagban járatos, de sok helyen van még fából. Elsősorban itt is a kilincstől függ, hogy meddig érjen szélen a reluxa. Általános szabály, hogy ha van hely, akkor 1 cm-t takarjon rá az ablakkeretre. Ha inkább használják a bukó funkciót ennél az ablaknál, ajánlatos a bowdenes kivitel, mivel csak ennél van pálcarögzítő.

Ennél a változatnál mindenképpen ajánlatos a feszítés.

3. Tetőtéri ablak:

A tetőtéri ablakok ferdeségük miatt feszítés ajánlott, és ablaküvegre kell mérni. Mivel itt fent található a kilincs, mérje meg, hogy a 2,5 cm-es karnis befér e alá kényelmesen úgy, hogy nem akadályozza a kilincs használatát. Ha befér, csak abban az esetben mérje a nyíló szárnyra. Legalább 1 cm-t takarjon a reluxa mindkét oldalon az ablakkeretre. Előfordulhat, hogy a feszítés miatt, némi „hasa” keletkezik a reluxának. Ezzel sajnos nem lehet mit tenni. Ez a normál reluxa tulajdonsága ebben az esetben. A plexipálca itt sem ajánlott, mivel nincs rögzítve, így az függőlegesen lógni fog. Ennél a típusnál a lamellák nem fognak tökéletesen zárni a ferdeség miatt.

4. Tessauer/egyesített szárnyú ablak:
Ez az ablak leginkább panel lakásokban jellemző. 2 nyílóból áll, mint a régebbi gerébokos ablak, azzal a különbséggel, hogy össze vannak csavarozva, így egyszerre mozgatható a két szárny. Nem kell feszítést kérni, mivel itt a két nyíló között helyezkedik el a reluxa, így nem libeg, stb. Értelemszerűen ebben az esetben a belső üvegfelületet kell megmérni. Ilyenkor a megrendelt reluxa alapból bowdenes lesz, mivel a belső szárnyon keresztül kell vezetni a rugós bevezetőt. Ezen jön ki a bowden egy része, és a kezelőzsinór. A pálcarögzítőt és a zsinórrögzítőt a belső nyíló szoba felőli oldalára kell csavarozni.
Feszített kivitel:
Ez azt jelenti, hogy a lamellák két szélén 1-1 apró lyuk található. Ezeken keresztül le van fűzve a karnisból teljes magasságban egy szál cm reluxa zsinór, plusz kb 10-15-re túl lóg. Ezt a két zsinórt kell az alján hozzákötözni 1-1 db zsinórrögzítőhöz. Vigyázzunk, hogy ne feszítsük meg nagyon, mivel az akadályozhatja a normál elfordulásban a lamellákat.

Mekkora lehet a maximális méret?

Ajánlatos 150 cm szélesség felett több részből gyártatni, mivel a súly visszahúzhatja a lamellákat és nem zár annyira, mint egy kisebb méretnél. A magas reluxáknál figyelembe kell venni, hogy a rézsútosan elhelyezkedő reluxák miatt némi fény beszűrődhet.

Reluxa felszerelése házilag

A felszerelés nem ördöngösség, nem szükséges hozzá szakembert hívni.

Bowdenes Reluxa szerelés lépései

Reluxa felszerelése házilag műveleténél először a konzolokat kell felszerelni. Ezeket 2-2 csavarral fel kell erősíteni, az U alakú konzolokkal kezdve. A konzolt kétféleképpen csavarozhatja fel a nyíló szárnyra. Vagy lefelé néz a két szára, ekkor általában a szegőléc aljára csavarozzák, vagy felénk néznek a szárai, ebben az esetben a nyíló felső részére csavarozzák. Ha kiválasztottuk a megfelelő módszert, akkor kiengedett állapotban illessze bele a karnist a konzolokba, majd a pattintó profilt pattintsa rá. Így átöleli a karnist. Ezután a pálcát illessze össze a bowdennel, majd tolja rá műanyag tartóhengert. Ha ez kész, állítsuk be a megfelelő szögbe a pálcát és helyezzük mögé a pálcarögzítőt. Ezt a kis alkatrészt is csavarozzuk fel. A reluxa bojtot úgy helyezzük fel a kezelőzsinórra, hogy a szélesebbik vége nézzen lefelé. Húzzuk keresztül rajta a zsinórt, majd kössünk egy kis görcsöt rá. A kilógó maradékot levághatjuk. Végül már csak a zsinórrögzítő maradt. Ennek a helye a reluxa zsinórfelőli oldalának alja körül van. Egy csavarral erősítsük fel, melyre rátekerheti a kezelő zsinórt.

bowdenes reluxa összeszerelése

Plexipálcás Reluxa

Reluxa felszerelése úgy történik, hogy először a konzolokat kell felszerelni. Ezeket 2-2 csavarral fel kell erősíteni, az U alakú konzolokkal kezdve. A konzolt kétféleképpen csavarozhatja fel a nyílóra. Vagy lefelé néz a két szára, ekkor általában a szegőre csavarozzák, vagy felénk néznek a szárai, ebben az esetben a nyíló felső részére csavarozzák. Ha kiválasztottuk a megfelelő módszert, akkor kiengedett állapotban illessze bele a karnist a konzolokba, majd a pattintó profilt pattintsa rá. Így átöleli a karnist. Ezután a pálcát illessze rá a pálcatartó kampóra. A kezelőzsinórnak pedig, egy zsinórrögzítőt kell elhelyeznünk. A reluxa bojtot úgy helyezzük fel a kezelőzsinórra, hogy a szélesebbik vége nézzen lefelé. Húzzuk keresztül rajta, majd kössünk egy kis görcsöt rá. A kilógó maradékot levághatjuk.

plexipálcás reluxa összeszerelése

Sok sikert kívánunk a reluxa szerelés műveletéhez!

 

redőny alkatrész, redőnyalkatrész áruház, online redőnyalkatrész bolt, redőny webáruház, szúnyogháló alkatrész, redőny javítás, redőny alkatrész bolt

KapcsolatRendeljen telefonon most!

06-30/
3559473

Segítségnyújtás: info.redonywebshop@gmail.com

Wink House Kft. számla száma:
11600006-00000000-60308861 (Erste Bank)

Szállítási díj   1390 Ft
Előreutalással  990 Ft

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

30 000 Ft  feletti
rendelésnél

royal sprint

Ajánlat

Hagyományos redőny
+ fix szúnyogháló

Redőny + szúnyogháló

↓                ↓

Ár: 5500 Ft/m2, Ár: 4300 Ft/m2

Összesen: 9800 Ft/m2

helyett:
csak 8900 Ft/m2

Redőny szúnyoghálóval

Olcsóbb, mint a
redőnyösöknél.

Ön is fel tudja
szerelni.

Szakértő
ügyfélszolgálat.

Biztonságos
utánvétes átvétel.

Gondos
csomagolás.

Az árnyékolástechnika
teljes választéka.

Egyéb lehetőségek