A bevásárlókosara jelenleg üres.

VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK:

Köszönöm a gyors szállítást, megelégedettséggel tudatom, hogy már felszereltem a hétvégén és jól működik a redőnyük. Másoknak is fogom ajánlani cégüket, mert valóban mindent megkaptam amit el akartam érni.
Tisztelettel

Szabó László


Köszönöm a szép és precíz, pontos munkájukat! Valamint a gyors kiszállítást! Szúnyoghálók a helyükön!
Köszönettel:

Oláh Mária, Ócsa

Oldalainkat 58 vendég böngészi
Redőnyalkatrész.hu Segédletek Párkány mérése és felszerelése

Kedves Vásárlóink!

December 18.-tól január 8.-ig telephelyünkön téli szabadság miatt átmenetileg leáll a gyártás és a szállítás.

Ez idő alatt leadott megrendelésekhez január 8.-án tudunk hozzá kezdeni.

Köszönjük megértésüket!


Párkánymérés és felszerelés

Az ablakpárkányok méretei 2 részből tevődnek össze.
Az első a hosszúság. Ez az ablakkáva hossza, vagyis az ablakkeret szélessége.
A másik a szélesség. Ez pedig, az ablakkáva falsíktól mért távolsága az ablakkeretig.

Ezeknek a paraméterek tudatában kell nekilássunk az ablakpárkányok kiválasztásához. Háromféle ablakpárkány kapható nálunk. Lindab lemez, univerzális műanyag, valamint kültéri műanyag.

A Lindab lemez párkányt csak kültérre javasoljuk. Ennek anyagvastagsága 0,6 mm. Színterezett, tehát nem pattogzik le róla a festék. Két féle színben létezik, fehér és sötétbarna.
Nagy előnyük, hogy egyedi méretre készülnek, tehát akkorát kap, amekkorát szeretne.

Az Univerzális műanyag ablakpárkányaink 2 cm vastagságúak. UV-áló. Öt különböző szélességben kaphatóak: 15cm, 20cm, 25cm, 30cm, 40cm. Ebből 0,5 cm-t a vízorr vesz el, tehát fél centiméterrel kevesebb a hasznos felülete. Kapható aranytölgy, fehér és mahagóni színben.
A kültéri műanyag ablakpárkány vastagsága 1cm. Ugyancsak 1 cm a felhajtás, valamint a vízorr is. Ez a típus csak fehér színben kapható. Szintén UV-áló.

Most, hogy már tudjuk a típusokat is, folytassuk a méréssel.

Mint ismeretes, a szélességet kell meghatároznunk. Egy mérőeszközzel, legyen az colostok vagy centi, megmérjük a káva két szélét, és ha esetleg eltér egymástól, a nagyobbik adatot vesszük alapul (ha esetleg nem pontos a káva). Ehhez hozzáadunk 2-3 cm-t. Erre azért van szükség, hogy lecsorgó víz ne a falon folyjék végig. (Amennyiben nem talál pontosan ekkora párkányt, akkor a hozzá legközelebb eső nagyobb párkányt kell választani). A párkányvégek mindössze 2 maximum 3 mm-t told hozzá párkányunkhoz.
Amennyiben még szigetelés, színezés előtt áll mindenképpen vonja le a hosszból a szükséges mennyiséget. A nemes vakolat például 2-5 mm-ig terjed oldalanként. Így 4-10 mm-t kell levonni a teljes hosszból. Ne felejtsünk el hozzáadni a szélességhez is, hisz ez, pedig nőni fog. Viszont itt elég csak egyszer számolni vele.
A kapott kávaméret tehát nemes vakolat felhelyezése előtt és után:
Vakolat előtt: 22 cm széles és 100 cm hosszú káva.
Vakolás után: 22,5 cm széles és 101 cm hosszú lesz a káva.
Így a kérendő párkány: 25 cm széles és 101 cm hosszú.

A hőszigetelt fal síkjától 3-4 centiméterre nyúljon túl a külső ablakpárkány.

 

Párkányok felszerelése:

Ablakpárkányaink védőfóliával vannak ellátva. Felszerelés után ajánlott eltávolítani. Lindab párkányokat elegendő szilikonnal felragasztani, ám kisebb lemezcsavarral is felszerelhető. Műanyagok esetében nincs szükség csavarozásra. A párkányok helyét portalanítsuk. Majd a kézhez kapott párkányt rakja be a helyére ragasztó nélkül. Ha esetleg egy kis ráhagyással rendelték meg a párkányt – biztos, ami biztos – elven, egy egyszerű vasvágó fűrésszel méretre vághatja azt. Ne ijedjenek, meg ha nem lesz egyenes a vágott párkány, vagy ha sorjás lett a vége, hiszen a véglezáró úgyis eltakarja azt. Lindab párkányok esetében kicsit nehezebb a vágás. Ehhez a művelethez lemezvágó olló szükséges, ami úgy néz ki, mint egy metszőolló. Minden ablakpárkány esetében érdemes kifelé néhány fokos dőlésszöggel felszerelni, a víz megfelelő elvezetése végett.
A ragasztás történhet szilikonnal, de ajánlott a PUR-ragasztó. Ez egy erős ragasztó, amivel szinte minden anyag ragasztható. Alkalmas még tömítésre is, poliuretán alapú, erősen tapadó ragasztó-tömítő massza. A jobb minőségű -40 °C és +90 °C között hőálló, rövid ideig +120 °C-ig. Egy közepes ára 1600 Ft körül mozog, ami 750 ml-t tartalmaz. Ez a mennyiség a felhasználás mennyiségétől függően elegendő.
Ez esetben számoljunk vele, hogy megdagad és felnyomhatja a párkányt, ha nincs lesúlyozva. Amint végeztünk a felragasztással, már csak a rések tömítése maradt hátra. Ezt szilikonnal oldhatjuk meg. 310 ml körülbelül 1200 Ft-ért kapható, színtelen és fehér színben is kapható. Ezek nagy részéhez kinyomó pisztoly szükséges. De a ragasztást is megoldhatjuk szilikon segítségével.

 

redőny alkatrész, redőnyalkatrész áruház, online redőnyalkatrész bolt, redőny webáruház, szúnyogháló alkatrész, redőny javítás, redőny alkatrész bolt

KapcsolatRendeljen telefonon most!

06-30/
3559473

Segítségnyújtás: info.redonywebshop@gmail.com

Wink House Kft. számla száma:
11600006-00000000-60308861 (Erste Bank)

Szállítási díj   1390 Ft
Előreutalással  990 Ft

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

30 000 Ft  feletti
rendelésnél

royal sprint

Ajánlat

Hagyományos redőny
+ fix szúnyogháló

Redőny + szúnyogháló

↓                ↓

Ár: 5500 Ft/m2, Ár: 4300 Ft/m2

Összesen: 9800 Ft/m2

helyett:
csak 8900 Ft/m2

Redőny szúnyoghálóval

Olcsóbb, mint a
redőnyösöknél.

Ön is fel tudja
szerelni.

Szakértő
ügyfélszolgálat.

Biztonságos
utánvétes átvétel.

Gondos
csomagolás.

Az árnyékolástechnika
teljes választéka.

Egyéb lehetőségek