A bevásárlókosara jelenleg üres.

VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK:

Köszönöm a gyors szállítást, megelégedettséggel tudatom, hogy már felszereltem a hétvégén és jól működik a redőnyük. Másoknak is fogom ajánlani cégüket, mert valóban mindent megkaptam amit el akartam érni.
Tisztelettel

Szabó László


Köszönöm a szép és precíz, pontos munkájukat! Valamint a gyors kiszállítást! Szúnyoghálók a helyükön!
Köszönettel:

Oláh Mária, Ócsa

Oldalainkat 28 vendég böngészi

Kedves Vásárlóink!

December 18.-tól január 8.-ig telephelyünkön téli szabadság miatt átmenetileg leáll a gyártás és a szállítás.

Ez idő alatt leadott megrendelésekhez január 8.-án tudunk hozzá kezdeni.

Köszönjük megértésüket!


Kombi redőnyök mérése, felszerelése

Alumínium kombi redőny jellemzői:

 • A tok alumíniumból készül, rajta színterezett (porszórással felvitt és ráégetett) festék található. Alakja szögletes, mégpedig ötszög alapú. Nem hajtogatással, hanem egyből ilyen alakúra készül, ezért nagyon masszív.
 • A végek alumíniumból készülnek.14, 16 és 18 cm-es szélességben és magasságban léteznek. A kombi redőnyöknél a szúnyoghálónak is el kell férnie a tokban, így általában már 16-os tokban készítik a 120 cm-es redőnyt.
 • A szúnyogháló üvegszálas műanyag, szürke színű. A hálóakasztó és a fixakasztó színterezett alumínium.
 • A lefutók is alumíniumból készülnek, kefézett. A mérete 4 x 5,5 cm, mégpedig úgy, hogy 4 cm-re áll ki az ablaktól és 5,5 cm-t takar el az ablak szélességéből.
 • A redőnyléc alumínium. Íves kialakítású, hogy jól tekeredjen.  A színek között van árkülönbség.
 • Fém tengellyel, feltolásgátlóval és csapágyas tárcsával készül.
 • Alumínium záróléccel szállítjuk.
 • Nem kell hozzá extrákat rendelni, mert ezek alapból megtalálhatók ebben a redőnytípusban.
 • Az ütközők, ami megállítják a felső ponton a redőnyléceket, hogy ne fussanak bele a tokba, rejtettek.
 • Szállításkor minden szereléket megkap hozzá, ami szükséges a felszereléshez, kivéve a felhúzó automatát, azt külön kell rendelni. (Anélkül is működik a redőny, egy un. békával lehet megállítani.)

 

Alumínium kombi redőny mérése:

A mérést a nyílászárón kívül kell elvégezni. Ha szúnyogháló van az ablakon, akkor azt le kell venni a pontos méretvételhez. Amennyiben emeletes házban lakik, akkor ki kell hajolni óvatosan az ablakon és úgy végezni el a mérést.
Szüksége lesz hozzá egy mérőszalagra. A szélesség méréssel kezdje. A legfelső ponton mérje meg a szélességet az ablaknál, fél cm pontossággal, lefelé kerekítve. A káva külső részén is végezze el a mérést. Ezután alul is mérje meg ugyanígy. A kapott méretek közül a legkisebb méret lesz a megfelelő és ebből vonjon ki fél cm-t. Nézzen bele a kávába, hogy nehogy középen legyen benne egy nagy dudor, amitől nem fog beférni a redőny. A lényeg, hogy a legkeskenyebb ponton kell megmérnie az ablakot. Ezzel megvan a szélesség.
A magasságmérést az ablak mindkét oldalán el kell végezni az ablakhoz közel, a felső kávától a párkányig. Fél cm-es értékre kerekítünk lefelé. A kettő közül a kiesebb méretet vesszük alapul. Ezzel megvan a magasság is.
Amennyiben a szélesség nagyobb, mint 160 cm, két darabból kell lennie a redőnynek. Meg kell mérni, hogy kívülről jobb vagy a bal oldalon legyen az „osztás”. Ez lesz a harmadik méret. Meg kell jegyezni, hogy hány cm és kívülről balról vagy jobbról mért. Az ablak belsején mérjen és a kávától addig, ameddig az osztás érjen. (Ha van tokosztó az ablakon, akkor annak a közepéig.)
Ezután el kell dönteni, hogy melyik oldalon legyen a redőny kezelése. Egyszárnyú ablaknál ajánlott a zsanér felől tenni a húzást, hogy a gurtni ne akadjon bele a nyíló szárnyba ablak nyitáskor. Kétszárnyú ablaknál mindkét oldalra tehető a kezelés, de ajánlott nem arra az oldalra tenni, amelyik szárny előbb nyílik, hiszen lehet, hogy csak ezen keresztül szellőztet és ezt nyitja sűrűbben, így ide nem akadhat a gurtni. A kezelés helyének elég beírni, hogy bal vagy jobb legyen, ezt belülről nézze.
Osztott redőny esetében a két szélen lesz alapból a kezelés, de kérheti középen kezelősre is. Pl. valamilyen akadály van ott, ahol ki kell fúrni az ablakot.)
Meg kell nézni, hogy az ablakon vagy a nyílászárón lévő vízvető nem akadályozza-e a redőny lefutását. Ha ez előfordul, akkor a redőny alá tenni kell mindkét oldalra (osztott redőnynél az osztáshoz is) falécet vagy műanyag alátét profilt, ami kiemeli a redőnyt az ablaktól és elfér a vízvető.

 

Alumínium kombi redőny felszerelése:

 

 

A kombi redőnyök annyi plusz kiegészítővel készülnek, hogy lényegében csak egy hálóakasztó és egy fix akasztó van a redőnyön kívül. A szúnyogháló felhúzott, feltekert állapotban vannak a redőny tokban. Először is, itt kevesebb szerelvény szükséges. A redőny lábbevezető már benne van a tokvégben, úgy ahogy a rejtett ütköző a zárólécben.

(a tok csak szemléltetés céljából van kivágva, a kézhez kapott redőny elülső része teljesen zárt)


 

 

Először a félkész, csomagban kapott redőnyt össze kell állítani. A tokot tegye le egy olyan helyre, ahol nem sérül. (tegyen alá egy plédet, szőnyeget) Úgy helyezze el, hogy felfele a redőnylécek álljanak és lefele a tok.

 

 

A tokvégre rá kell tolni a lefutót. Ekkor ügyeljünk rá, hogy teljesen fel legyen nyomva. Figyeljük meg, hogy hol található a félköríves lyuk a tokvégen, a későbbiekben szüksége lesz rá.


 

 

Az alumínium redőnyök esetében mindössze annyiban különbözik a felszerelés az új típusú redőnyétől, hogy itt a redőnylefutót elő kell fúrni. Ezt 3,5 fúrószárral is megtehetjük. A lefutó tetejétől számoljunk vissza 4,5 cm-t. A külső szélétől pedig 2 cm-t. Ez azért fontos, mert a félkör alakú lyukat kell bemérnünk, mivel azon keresztül csavarozva fogatjuk fel a redőnyt. Fúrjuk át a lefutó mind két falát.


 

 

Ezt követően 8-as fúróval bővítsük ki a külső (felszerelt állapotban szemben lévő) falat. Az előkészített redőnyt vigyük oda az ablakhoz, állítsuk a helyére, majd csavarozzuk be a csavart teljesen. Ezáltal, keresztül halad a csavar feje a nagyobb lyukon.


 

 

Ha a redőny nem magasabb 180 cm-nél, akkor elég alul és felül lefutónként egy-egy csavar, ha ennél nagyobb, akkor kell még egy a lefutó közepe tájára.


 

 

A legnehezebb dolog következik most: kifúrni az ablakot. Nézze meg, hogy a gurtni melyik oldalon van, s ott végezze el a fúrást. A lyukat pontosan szembe kell kifúrni a tárcsával. Ez egy kb. 2 cm széles és 1 cm magas lyuk. Úgy kell kifúrni, hogy először egy 8-as fúróval fúr egy lyukat, mellé szorosan egy másikat és a kettőt a fúróval összevágja, hogy egy ovális lyukat kapjon. A lyuknak az ablak kávától kb. 1 cm-re kell kezdődnie. Ez a legfontosabb. A magassága változtatható. Ennél a típusnál valamivel lejjebb kell elvégezni. A lényeg, hogy ne fúrjon bele az ablak nyíló szárnyába és a falba. Vagy a szárny felett vagy mellett kell kijönnie belül a fúrónak. Ezt el kell képzelnie és inkább tovább hagyjon időt a kigondolásra, minthogy elrontsa.


 

 

Ha kész a lyuk, akkor a redőnyt vigye oda, a gurtnit fűzze be. Amikor a redőnyt megemeli, vigyázzon, hogy a tokvég ne sérüljön. Inkább vegye igénybe a közelben állók segítségét. A redőnyt emelje a helyére és a felső csavarokat rögzítse. A lefutókat állítsa be függőlegesre.

 

 

A fix akasztót ekkor rakja a két lefutó közé, majd szemből mind a két oldalt rögzítse egy csavarral. Az akasztó a peremmel kifelé kell hogy álljon. A redőnyléceket kb 20 cm-re felemelve nézze meg a legalsó léc kotyogását oldalirányban. Legalább fél cm-nek kell elmozdulni a két sín között.


 

 

Ezután fel kell szerelni belül a görgőt két csavarral úgy, hogy a gurtnit a görgő emelje meg kissé, hogy ne súrolja a lyukat. Az álló görgőt akkor használják, ha a lyuk a nyíló mellé esett. Ha a nyíló fölé, akkor kiemelt görgő szükséges.


 

 

A békába fűzze bele a gurtnit és rögzítse. Amennyiben automatát is rendelt, akkor ki kell vágni óvatosan egy késsel vagy ollóval a gurtni közepét. Ebbe bele kell akasztani az automata fém lemezkéjét és beletolni az egészet az automata belsejébe. Egy párszor el kell „játszani” a kis fém füllel, hogy a gurtni bepattanjon a helyére. Ezután nincs más hátra, mint felcsavarozni az ablakra az automatát.


 

 

Most kipróbálhatja a redőnyt, hogy jól működik-e. Húzza fel párszor és engedje le. Tökéletesen és simán kell futnia a léceknek. A rolós szúnyoghálót is ellenőrizze.

 

Új típusú kombi (redextra) műanyag redőny jellemzői:

 • A tok lindab lemezből készül, ami azt jelenti, hogy anyagában van festve (színterezve) és horganyozva, ezáltal nem rozsdásodik. Csak fehér és barna színben létezik. Kívülről egy vékony műanyag fóliával van bevonva a sérülések elkerülése végett. Ezt le lehet húzni róla.

 • A végek alumíniumból készülnek. Csak fehér és barna színben létezik. 14, 16 és 18 cm-es szélességben és magasságban léteznek. A szúnyogháló a tokon belül van elhelyezve, így ennek is szükséges hely. Emiatt általában 16-os tok az alap. A végek a tokhoz popszegecseléssel vannak rögzítve.

 • A lefutók műanyagból készülnek. A mérete 4×5,5 cm, mégpedig úgy, hogy 4 cm-re áll ki az ablaktól és 5,4 cm-t takar el az ablak szélességéből. Csak fehér és barna színben létezik. A lefutók kefések, így nem zörögnek, ha fúj a szél.

 • A redőnyléc anyaga műanyag. Íves kialakítású, hogy jól tekeredjen. Több légkamra található benne a merevítés miatt. A színek között nincs árkülönbség.

 • Fém tengellyel, feltolásgátlóval és csapágyas tárcsával készül.

 • Lindab záróléccel szállítjuk, ami merevítést ad a redőnynek.

 • Nem kell hozzá extrákat rendelni, mert ezek alapból megtalálhatók ebben a redőnytípusban.

 • Az ütközők, ami megállítják a felső ponton a redőnyléceket, hogy ne fussanak bele a tokba, rejtettek.

 • Szállításkor minden szereléket megkap hozzá, ami szükséges a felszereléshez, kivéve a felhúzó automatát, azt külön kell rendelni. (Anélkül is működik a redőny, egy un. békával lehet megállítani.)

Új típusú kombi redőny mérése:

A mérést a nyílászárón kívül kell elvégezni. Ha szúnyogháló van az ablakon, akkor azt le kell venni a pontos méretvételhez. Amennyiben emeletes házban lakik, akkor ki kell hajolni óvatosan az ablakon és úgy végezni el a mérést.
Szüksége lesz hozzá egy mérőszalagra. A szélesség méréssel kezdje. A legfelső ponton mérje meg a szélességet az ablaknál, fél cm pontossággal, lefelé kerekítve. A káva külső részén is végezze el a mérést. Ezután alul is mérje meg ugyanígy. A kapott méretek közül a legkisebb méret lesz a megfelelő és ebből vonjon ki egy fél cm-t. Nézzen bele a kávába, hogy nehogy középen legyen benne egy nagy dudor, amitől nem fog beférni a redőny. A lényeg, hogy a legkeskenyebb ponton kell megmérnie az ablakot. Ezzel megvan a szélesség.
A magasságmérést az ablak mindkét oldalán el kell végezni az ablakhoz közel, a felső kávától a párkányig. Fél cm-es értékre kerekítünk lefelé. A kettő közül a kiesebb méretet vesszük alapul. Ezzel megvan a magasság is.
Amennyiben a szélesség nagyobb, mint 160 cm, két darabból kell lennie a redőnynek. Meg kell mérni, hogy kívülről jobb vagy a bal oldalon legyen az „osztás”. Ez lesz a harmadik méret. Meg kell jegyezni, hogy hány cm és kívülről balról vagy jobbról mért. Az ablak belsején mérjen és a kávától addig, ameddig az osztás érjen. (Ha van tokosztó az ablakon, akkor annak a közepéig.)
Ezután el kell dönteni, hogy melyik oldalon legyen a redőny kezelése. Egyszárnyú ablaknál ajánlott a zsanér felől tenni a húzást, hogy a gurtni ne akadjon bele a nyíló szárnyba ablak nyitáskor. Kétszárnyú ablaknál mindkét oldalra tehető a kezelés, de ajánlott nem arra az oldalra tenni, amelyik szárny előbb nyílik, hiszen lehet, hogy csak ezen keresztül szellőztet és ezt nyitja sűrűbben, így ide nem akadhat a gurtni. A kezelés helyének elég beírni, hogy bal vagy jobb legyen, ezt belülről nézze.
Osztott redőny esetében a két szélen lesz alapból a kezelés, de kérheti középen kezelősre is. Pl. valamilyen akadály van ott, ahol ki kell fúrni az ablakot.)
Meg kell nézni, hogy az ablakon vagy a nyílászárón lévő vízvető nem akadályozza-e a redőny lefutását. Ha ez előfordul, akkor a redőny alá tenni kell mindkét oldalra (osztott redőnynél az osztáshoz is) falécet vagy műanyag alátét profilt, ami kiemeli a redőnyt az ablaktól és elfér a vízvető.

Új típusú kombi redőny felszerelése:

A kombi redőnyök annyi plusz kiegészítővel készülnek, hogy lényegében csak egy hálóakasztó és egy fix akasztó van a redőnyön kívül. A szúnyogháló felhúzott, feltekert állapotban vannak a redőny tokban.

Először is, itt kevesebb szerelvény szükséges. A redőny lábbevezető már benne van a tokvégben, úgy ahogy a rejtett ütköző a zárólécben.

(a tok csak szemléltetés céljából van kivágva, a kézhez kapott redőny elülső része teljesen zárt) 

 

Először a félkész, csomagban kapott redőnyt össze kell állítani. A tokot tegye le egy olyan helyre, ahol nem sérül. (tegyen alá egy plédet, szőnyeget) Úgy helyezze el, hogy felfele a redőnylécek álljanak és lefele a tok.


 

 

A tokvégre rá kell tolni a lefutót. Ekkor ügyeljünk rá, hogy teljesen fel legyen nyomva. Figyeljük meg, hogy hol található a félköríves lyuk a tokvégen, a későbbiekben szüksége lesz rá.

 

A lefutó tetejétől számoljunk vissza 4 – 4,5 cm-t. A külső szélétől pedig 2 cm-t. Ez azért fontos, mert a félkör alakú lyukat kell bemérnünk, mivel azon keresztül csavarozva fogatjuk fel a redőnyt. Az 50-es csavarra helyezzük fel egy tükörgomb alját. Ezzel együtt csavarozzuk be annyira, hogy éppen kijöjjön a hegye a másik oldalt. Nem szükséges ehhez a lépéshez előfúrás, hisz műanyagot csavarozunk. Majd végezzük el ugyanezt a műveletet a másik lefutón is.

 

 

 

Ha a redőny nem magasabb 180 cm-nél, akkor elég alul és felül lefutónként egy-egy tükörgomb, ha ennél nagyobb, akkor kell még egy a lefutó a közepe tájára.


A legnehezebb dolog következik most: kifúrni az ablakot. Nézze meg, hogy a gurtni melyik oldalon van, s ott végezze el a fúrást. A lyukat pontosan szembe kell kifúrni a tárcsával. Ez egy kb. 2 cm széles és 1 cm magas lyuk. Úgy kell kifúrni, hogy először egy 8-as fúróval fúr egy lyukat, mellé szorosan egy másikat és a kettőt a fúróval összevágja, hogy egy ovális lyukat kapjon. A lyuknak az ablak kávától kb. 1 cm-re kell kezdődnie. Ez a legfontosabb. A magassága változtatható. Ennél a típusnál valamivel lejjebb kell elvégezni. A lényeg, hogy ne fúrjon bele az ablak nyíló szárnyába és a falba. Vagy a szárny felett vagy mellett kell kijönnie belül a fúrónak. Ezt el kell képzelnie és inkább tovább hagyjon időt a kigondolásra, minthogy elrontsa.

 

 

Ha kész a lyuk, akkor a redőnyt vigye oda, a gurtnit fűzze be. Amikor a redőnyt megemeli, vigyázzon, hogy a tokvég ne sérüljön. Inkább vegye igénybe a közelben állók segítségét. A redőnyt emelje a helyére és a felső csavarokat rögzítse. A lefutókat állítsa be függőlegesre.


 

 

A fix akasztót ekkor rakja a két lefutó közé, majd szemből mind a két oldalt rögzítse egy csavarral. Az akasztó a peremmel kifelé kell hogy álljon. A redőnyléceket kb 20 cm-re felemelve nézze meg a legalsó léc kotyogását oldalirányban. Legalább fél cm-nek kell elmozdulni a két sín között.

 

 

A redőnyléceket belülről igazgassa el, hogy lemenjenek, közben fogva a gurtnit, nehogy az egész leszaladjon. Itt arra kell figyelni, hogy a lécek oldalirányban elmozdulva ne gátolják a lefutást. Ezután fel kell szerelni belül a görgőt két csavarral úgy, hogy a gurtnit a görgő emelje meg kissé, hogy ne súrolja a lyukat. Az álló görgőt akkor használják, ha a lyuk a nyíló mellé esett. Ha a nyíló fölé, akkor kiemelt görgő szükséges.

 

 

A békába fűzze bele a gurtnit és rögzítse. Amennyiben automatát is rendelt, akkor ki kell vágni óvatosan egy késsel vagy ollóval a gurtni közepét. Ebbe bele kell akasztani az automata fém lemezkéjét és beletolni az egészet az automata belsejébe. Egy párszor el kell „játszani” a kis fém füllel, hogy a gurtni bepattanjon a helyére. Ezután nincs más hátra, mint felcsavarozni az ablakra az automatát.

 

 

Most kipróbálhatja a redőnyt, hogy jól működik-e. Húzza fel párszor és engedje le. Tökéletesen és simán kell futnia a léceknek. A rolós szúnyoghálót is ellenőrizze.

Sok sikert kívánunk.

 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu

redőny alkatrész, redőnyalkatrész áruház, online redőnyalkatrész bolt, redőny webáruház, szúnyogháló alkatrész, redőny javítás, redőny alkatrész bolt

KapcsolatRendeljen telefonon most!

06-30/
3559473

Segítségnyújtás: info.redonywebshop@gmail.com

Wink House Kft. számla száma:
11600006-00000000-60308861 (Erste Bank)

Szállítási díj   1390 Ft
Előreutalással  990 Ft

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

30 000 Ft  feletti
rendelésnél

royal sprint

Ajánlat

Hagyományos redőny
+ fix szúnyogháló

Redőny + szúnyogháló

↓                ↓

Ár: 5500 Ft/m2, Ár: 4300 Ft/m2

Összesen: 9800 Ft/m2

helyett:
csak 8900 Ft/m2

Redőny szúnyoghálóval

Olcsóbb, mint a
redőnyösöknél.

Ön is fel tudja
szerelni.

Szakértő
ügyfélszolgálat.

Biztonságos
utánvétes átvétel.

Gondos
csomagolás.

Az árnyékolástechnika
teljes választéka.

Egyéb lehetőségek